ام آر آی 1.5 تسلا - مرکز تصویربرداری اطهری

ام آر آی 1.5 تسلا

ام آر آی 1.5 تسلا

ام آر آی 1.5 تسلا ( تا 200 کیلوگرم)

MRI روشی است که می‌توان با کمک گرفتن از آن تصاویر بسیار دقیق و واضحی از اندام‌های درون بدن بدست آورد. امواج مورد استفاده در ام‌آر‌آی از جنس امواج رادیویی و مغناطیسی هستند که ضرری برای بدن ندارد. این روش تصویربرداری دردناک نیست.

در ام‌آر‌آی ابتدا بیمار در یک میدان مغناطیسی قوی قرار گرفته و سپس امواج رادیویی به سوی او تابیده می‌شود. بافت‌های بدن در جواب به این موقعیت امواج رادیویی دیگری را از خود ساطع می‌کنند. با دریافت این امواج رادیویی که از بدن بیمار ساطع می‌شود و تحلیل این امواج توسط یک کامپیوتر پرقدرت، تصاویری بر روی مانیتور دستگاه ایجاد می‌شوند که سطع مقاطعی از اندام موردنظر را نشان می‌دهند. پزشکان با استفاده از این تکنیک ارزشمند توانستند از بافت‌های مختلفی مانند مغز تصاویر واضحی بدست آورند.

سی تی اسکن اطهری
ام ار ای اطهری
ام ار آی 1.5 تسلا

امروزه M.R.I در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها و ضایعات اعضای مختلف بدن به کار می‌رود. از این روش می‌توان برای تشخیص، درمان و دنبال کردن مسیر بیماری استفاده کرد. مثلا تمام ناهنجاری‌های مغز و نخاع به وسیله MRI نشان داده می‌شود.
با این روش می‌توان تشخیص داد که درد کمر به علت درد عضله است و یا به علت فشار روی عصب می‌باشد. همچنین در درمان و تشخیص و روند توسعه سرطان از این روش استفاده می‌شود.

سی تی اسکن

تصاویر سی‌تی‌اسکن با دقت بسیار بیشتر از تصاویر رادیوگرافی ساده، شکل استخوان‌ها و حتی بسیاری از بافت‌های دیگر اندام را نشان می‌دهد. با استفاده از این تکنیک می‌توان داخل استخوان را هم مشاهده کرد. اکثر سی‌تی‌اسکن‌های امروزی اسپیرال یا مارپیچی هستند به این معنا که منبع اشعه ایکس مانند یک مارپیچ به دور بدن بیمار حرکت کرده و از جهات مختلف تصویربرداری می‌کنند. تصاویر سی‌تی‌اسکن‌های امروزی بسیار دقیق‌تر از قبل شده و سرعت این دستگاه‌ها هم زیاد شده است به‌طوری‌که معمولا انجام یک تصویربرداری سی‌تی‌اسکن چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد.

رادیوگرافی

در سال های اخیر از نوع جدیدی از رادیوگرافی یا عکس برداری استفاده می شود که به آن رادیوگرافی دیجیتال می گویند. در این نوع از رادیوگرافی از فیلم استفاده نمی شود و تصویر تهیه شده از بیمار بر روی صفحه مانیتور کامپیوتر قابل دیدن است. با این حال می توان این تصاویر را هم بر روی فیلم چاپ کرد. گاهی اوقات همراه با رادیوگرافی به بیمار مواد خاصی تزریق شده یا خورانده می شود. به این روش رادیوگرافی رنگی می گویند. از رادیوگرافی رنگی برای تشخیص بهتر و دقیق تر بعضی ضایعات استفاده می شود.

سونوگرافی
سونوگرافی

شما روی تخت دراز می‌کشید، پزشک شما پروب (یک دستگاه به اندازه موس رایانه) را روی محلی که می‌خواهد معاینه کند قرار می‌دهد. پروب یک دستگاه کوچک است که امواج اولتراسوند تولید می‌کنند و همچنین بازتاب آن‌ها را دریافت می‌کند.
در محل تماس پروب با پوست شما مقداری ژل لغزنده یا لوبریکانت مالیده می‌شود تا پروب راحت‌تر روی پوست حرکت کند و همچنین تصویر بهتری به دست بیاید. پروب به وسیله یک سیم به دستگاه سونوگرافی متصل است، سونوگرافی نیز به یک صفحه نمایش اتصال دارد.

سنجش تراکم استخوان

اشعه x مورد استفاده در DEXA کمتر از Chest x-ray است. دانسیته استخوانی هر بیمار با نمودار افراد سالم مقایسه می‌شود و نتیجه اعلام می‌شود. هرچند مقدار پرتو ایکس که در این روش بکار می‌رود بسیار ناچیز است، ولی انجام سنجش تراکم استخوان در اشخاص سالم توصیه نمی‌گردد. افرادی که دارای عوامل خطر برای پوکی استخوان و شکستگی ناشی از آن هستند، برای انجام این آزمایش مناسب می‌باشند.

ماموگرافی

ماموگرافی می‌تواند سرطان پستان را 10 سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند. ماموگرافی برای تشخیص بیماری زنان بالای ۴۰ سال از نظر سرطان پستان، ارزیابی بیمارانی که توده پستان مشکوک دارند، پیگیری سرطان پستان درمان شده با برداشتن قسمتی از پستان و رادیوتراپی، پیگیری پستان مقابل در فردی که یک پستان به خاطر سرطان برداشته شده‌است کاربرد دارد اما هدف اصلی ماموگرافی، شناسایی زودهنگام سرطان پستان است.

پانورکس دیجیتال

با عکس رادیوگرافی می‌توان فساد و پوسیدگی دندان را حتی زمانی که مینا هنوز سالم به نظر می‌آید، تشخیص داد؛ به ویژه وقتی پوسیدگی بین دندان‌ها مخفی شده یا زیر خط لثه باشد. عکس رادیوگرافی به تشخیص آبسه دندان، آسیب استخوان ناشی از بیماری پیر دندانی، شکستگی‌های فک و دندان و سایر ناهنجاری‌های فک و دندان نیز کمک می‌کند.

گرافی تک دندان

دستگاهی که این رادیوگرافی با آن تهیه می‌شود و در هر مطبی موجود است و در انواع پیشرفته آن دوز اشعه‌ای که به شما می‌رسد اندک است. معمولا در انواع قدیمی‌تر پزشک و پرستار هنگام تاباندن اشعه پشت یک دیوار سربی پنهان می‌شوند چون در طول روز لازم است از چند بیمار عکس بگیرند در حالی که شما فقط در طی درمان چند عکس می‌گیرید و دوز بسیاری از اشعه را دریافت نمی‌کنید. برای بررسی کامل دهان حداقل ۱۴ عدد از این نوع عکس لازم است.